Na podzimní notu.


Černá kočička vyskočila na sedačku. Ladným krokem si to míří ke Zdenkovi. Skočí mu do klína, svine se do klubíčka, hlasitě zívne a rozvrní se jak traktůrek na celé kolo. Zdenek pohladí její, jak černé uhlí zbarvený kožích a obyvákem se rozlehne tiché praskání jiskřiček statické elektřiny. Doba odpočinku přichází. Našim čtyřnohým přátelům pořádně zhoustly kožíšky a pěkně se zakulatili. Z Matýska je teď pořádný kocour, jak má být.




Podzim je překrásný ... v údolí se převalují mlžné peřiny a stromům se zbarvilo listí jakoby je malíř barvami z palety vymaloval. Padající, tančí ve větru, až i ty poslední první mrazík shodí dolů na zem.
Babímu létu teď o víkendu asi definitivně odzvonilo, však jakby ne, list v kalendáři už jsme přetočili na další stranu a ten ukazuje poslední dny v říjnu. Ale že bylo letos to babí léto nádherné. Však si ho užívali všichni. Já jsem využila posledních teplých paprsků k poslední práci na zahradě, přišlo i na nějaké to podzimní tvoření a zdobení domova a samozřejmě nemohla jsem nevyužít takových pohádkových dnů k potoulání se přírodou s naším ,, Masným krámkem forever" a setkání s přáteli.




















Ogaři z kapely DTP, ti pro nás připravili úplně báječný akustický koncert a u nás. Doma, tam už se dělo cokoli, ale koncert, tak ten jsme tam ještě neměli. Byla to opět vydařená akce se skvělými lidmi, kdy si zase uvědomíte jak báječně se máte, když máte kolem sebe ty, o které se můžete opřít, když přijde těžká chvíle. Bohužel, život není jen procházka růžovým sadem a od toho je fajn mít kolem sebe právě ty správné lidičky, kterým se říká přátelé a kteří vás nenechají upadnout, když zrovna klopýtnete.
































A přišlo i na dobré skutky. Uspořádali jsme si vlastní dobročinnou akci ,,Darovat něco přírodě" a zasadili jsme 400 stromečků v lese. Tímto musím moc poděkovat Danušce, mojí sestře Blažence, Marcikovi s rodinou a taky samozřejmě mému Zdenkovi. Bez jeho organizace by se akce neuskutečnila. Vím, že oni opravdu pomáhají nejen přírodě, ale tam kde je to potřeba. Já pevně doufám, že se nám ty plusové body někde tam nahoře sčítají.







 


Dívám se z okna, usrkávám horký čaj a pozoruju dva strakapoudy jak se předhání kdo rychleji vyklove větší díru ve stromě. Černá veverka co tu každý den hopsá, teď pečlivě chodí na oříšky, které jsem jí pod ořešákem zanechala. Společně se podělila s myšicí, která si je v tlamičce nosí do své jamky. Jojo přichází čas horkých moků, teplých ponožek, zapálených svíček, vydatných jídel a lenošení. Už dnes jsem zachumlaná pod dekou, poslouchala praskající dříví v krbu.

                                                        Tak se mějte moc krásně ... dušičkově :-).

Komentáře

Oblíbené příspěvky