O Bezince.





Besinku Zdenek zachránil před utracením. Čokoládová labradorka, vlastním jménem Labora z Dančí stráně, spíš připomínala svou prostorově výraznou postavou medvěda než psa, ale jen co si Zdenek oblékl svůj myslivecký mondúr, změnila se v mrštnou lvici. Oddanou společnicí byla jedenáct let. Když už jí zbývaly poslední roky života, rozhodli jsme se, že jí pořídíme kamarádku, s kterou by pookřála.



 

 

Tak se jelo do Čech pro Berušku. Byly nerozlučná dvojka, Beruška ji pojala jako svou náhradní mamku a opečovávala ji ještě dva roky, než Besinka odešla za duhový most. Beruška tesknila, my s ní a protože jsme si zvykli, že máme zvířatek plný dům, tak nám naši slovenští přátelé připravili překvapení v podobě malé zrzavé psí holky.






 


Barvářka byla úplně jiná povahou než naše labradorky, a tak mi chvíli trvalo, než jsem si zvykla. No, ale pak to byla láska a jaká. Byla to učiněná aristokratka. Jen tak se s někým nebavila, psí kamarády si vybírala s nosem nahoru a byla krásná a hrdá. Berušku milovala celým svým psím srdcem. Bylo milé jí pozorovat jak jí něžně bleškuje za ušima a nedej bože, aby si někdo k ní něco dovolil. Bránila nejen jí, ale i nás taková věrná duše to byla. ,, Pitomý klacek", ano ten jí vzal život nedávno. Honila snad myš a jako nůž jí bodl přímo do hrudi. Když jsme jí vezli do Zlína, slibovala jsem jí, že bude zase běhat s Beruškou. Slibovala jsem marně, její život zhasl na operačním sále. Kdo nemá lásku ke zvířatům, tohle nikdy nepochopí. Tak vám k srdci přirostou a pak, když odejdou, tak jej rozervou na tisíc kousků. Beruška hlavu na tlapkách stále vyhlížela jestli Bezinka nepřiběhne, i když stejně si myslím, že věděla, že už nikdy nepříjde. Zvířata, ta mají velkou intuici.




Jak říkal náš kamarád, nejlepší na prázdnotu v srdci je jej zaplnit. Tak jsem se intenzivně dívala a psala, zdali nejsou štěňátka někde k mání. A hle, mrknu do jedné skupiny a tam krásná fenečka barvářka. Napsala jsem, zavolala a už jsme pro ní jeli. Naše Elí, které Zdenek stejně neřekne jinak než Bezinko, je živé stříbro. Je učiněná hospodyňka a zahradnice. Pomáhá sbírat prádlo, které pak hledám po zahradě, přetahuje se o smeták a hadru na podlahu, a v zahradě je jak doma...já pleju ona ryje, akorát plevel to není. Tak jí vždycky musím udyndat jak malé dítě a teprve v kalupu honem něco tvořit, jinak nemám šanci. Ale když spí, je to učiněný andílek. Hned se zabydlela a s Beruškou tvoří dvojku, jako by byla u nás od nepaměti. Tak naše malá, doufám že budeš u nás šťastná, protože my ... my už teď jsme .

                                                                        Krásné prázdniny :-).

Komentáře

  1. Chápu ten člověčí smutek, když odejde nějaký věrný čtyřnožec, dodnes je mi smutno po kocourkovi, který mi dělal radost patnáct let. Tak si užívejte nového přírůstku do zvířecího spolku a hodně pohody přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Ládi, kdo nepoznal oddanou lásku od čtyřnohého kamaráda, tak toto nepochopí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky