Kokosový cheesecake.


O Velikonocích není nikdy sladké tečky dost. Co takhle po upečeném beránku i něco nepečeného.  Kokos, čokoláda a nadýchaný krém. To nezní špatně tak hurá do toho.

Ingredience:
na nepečený korpus:
200g sušenek
90 g rozpuštěného másla
3 lžičky kakaa

Krém:
1šlehačka+ztužovač
mascarpone kelímek 250 g
pomazánkové máslo bez příchuti 200 g
5 polévkových lžic strouhaného kokosu
5 lžic palmového cukru nebo podle chuti moučkový cukr

Poleva:
200 g másla
200 g čokolády na vaření


Nejdříve si rozdrtíme nebo rozmixujeme sušenky. Promícháme s máslem a kakaem. Dortovou formu vyložíme alobalem nebo pečícím papírem. Hmotu vmačkáme souměrně do dortové formy. Ušleháme šlehačku do zhoustnutí , přimícháme pomazánkové máslo s cukrem. Nakonec lehce vmícháme mascarpone a kokos. Krém rozetřeme na korpus. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Vmícháme čokoládu a mírně vychlazenou jí vylijeme na krém. Posypeme mletým kokosem a necháme vychladnou nejlépe v lednici do druhého dne.



Přeji krásný zbytek pondělního dne :-).

Komentáře

Oblíbené příspěvky