Na Kozáře.


Sobota se probudila do slunného rána a slibovala ten den jak vymalovaný pro nějaký výlet či procházku do přírody. My jsme už akci měli naplánovanou nějaký ten pátek zpětně, takže jsme měli samozřejmě radost, že počasí vyšlo jak na objednávku. Pořádal se první ročník ,,In memoriam "za Františka na Kozáře v Policích. 


Tento zvláštní název je pro místo, kde se dříve rozkládala pastviska. Takových zajímavých názvů se vyskytuje v okolí Polic na Valašsku plno jako třeba Lapač,  Babí lávky, Sýkoři, Vrbka, Včelíny, Slaboška a jiné.


Zatímco se tam naši chlapi dopravili svými oři na čtyřech kolech, my cérky jsem se vypravili pěšky pře les, v rámci buď fit.


Ani jsme se nenadály a byly jsme tam co by dup. Právě včas. Začínal se vařit skvělý kotlíkový guláš. No nemyslete si, uvařit opravdu dobrý guláš, to je umění. Základ je vždy cibule, píše se na jaké množství masa , tolik množství cibule. Já ze své zkušenosti dávám cibule méně, přeci je jen sladší. No a pak samozřejmě cibuli řádně osmahneme, ta dodá pak výslednou chuť a hlavně barvu guláši. Ta na Kozáře se smažila tři hodiny, ale výsledek pak stál za to. Kotlíkový je prostě kotlíkový.





My zástupkyně něžného  pohlaví jsme se taky nenechaly zahanbit a každá něco dobrého napekla. Tentokrát všem vévodil Lenčin tvarohový koláč ze špaldové mouky. Ten stojí za vyzkoušení a pak se o něj podělím i s vámi.


Den ubíhal v dobré náladě jak voda a pomalu se přehoupl přes odpoledne k večeru. 



Doufám, že se zase všichni sejdeme nejen příštím rokem na Kozáře. Hezké dny všem :-).

Komentáře

Oblíbené příspěvky