Lososová pomazánka a salát s karamelizovanou hruškou.

Náročný víkend, ze kterého by nutriční specialisté zřejmě neměli radost je za námi a já bych se měla zaměřit i na něco odlehčeného. I když hromada škvarků vítající můj každodenní příchod do kuchyně je hodně lákavá a já jen stěží odolávám.
Hold typ ženy s tělem modelky ze mě nikdy nebude. Sudičky mi daly do vínku kladný vztah k jídlu, a co je dáno osudově, to se těžko mění.
I když jak se praví, ,,Jíme aby jsme žili a nežijeme, aby jsme jedli."
Připravila jsem pro vás jednu rychlou a moc dobrou pomazánku z uzeného lososa.

Recept:
100 g uzeného lososa
čerstvou snítku kopra
1/2 šalotky
sůl,pepř
pár kapek citrónové šťávy
1 lžička majonézy
2 lžičky zakysané smetany

Postup:
Šalotku jemně nasekáme společně s koprem, přidáme rozsekaného lososa, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme podle chuti, a přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Promícháme.



Jako druhou lehkou variantu nabízím salát, kde se pojí sladká chuť hrušky s karamelem, výrazným sýrem a listovým salátem.

Listový salát a karamelizovanou hruškou

Recept:
různé druhy listové zeleniny (čínský salát, listový salát, polníček, rukola)
2 hrušky
2 lžičky  třtinového cukru nebo třeba kokosového
lžíce másla
kousky plísňového sýra

Dresink:
4 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce citrónové šťávy
špetka soli, mletý pepř

Různé druhy salátu natrháme, zalijeme dresinkem, přisypeme kousky sýra promícháme. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Na pánvi dáme máslo a poklademe hrušky. Krátce opečeme ze všech stran a posypeme cukrem. Opékáme dál, až začnou karamelizovat, poté podlijeme vodou a asi 5 měnit pod pokličkou dusíme. Hrušky i s karamelem poklademe na salát.

Dresink: Ocet šleháme s medem, až se rozpustí, přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a znovu zašleháme. Nakonec dáme olivový olej a vyšleháme do hladkého dresinku.


Snad budou tyto recepty pro vás inspirací třeba na  lehkou večeří a nebo občerstvením pro vaše milé hosty.

Přeji dobrou chuť a hezký následující den :-).



Komentáře

Oblíbené příspěvky